COMUNITATEA ESENIANĂ


Motivul pentru care  Qumran a fost ales   ca  sediu al comunităţii Eseniene este simplu Acolo a Locuit Lot  : Învăţătorul Dretăţii  după ce a fugit din Zdom şi g’Amorah.

 Ruinele scufundate în Mare a  cetăţii Biblice Gomorah (Guomran /G'Amorah) Valea Meghido -Iosafat (Răsăritul Mării Moarte) Pe dealul  falezei se vede Qumran aşezarea eseniană.

Şi tot  Acolo este Valea Megido-Iosafat unde  va a avea loc ultima bătălie mondială între Ben Nahaş –Anticristul şi Mesia şi între cele două tabere
Valea Meghido -Iosafat (Răsăritul Mării Moarte) Locul se numeşte Neţah-Hamakom (Kefaria) Stâca Leului lui Israel . Până nu stai pe stâncă aceea  exact ungiul din imagine nu-ţi dai seama  de ce se numeşte aşa.oricine şi ocrcât ţi-ar explica.Acolo simţi răsuflarea rece a unui Mesia crud şi Eliberator în ceafa inamicului.

 Mesia ,Israel şi  tabăra ostilă lui Mesia şi atenţie ANTISEMITĂ.
Calea Îngustă  HALAKAH HAMALKUTH (CALEA SFINŢENIEI ÎMPĂRĂŢIEI LUI ISRAEL/CERURILOR)

 Într-un anumit fel este simbolul   ALFA/ALEP şi OMEGA/TAW ÎNCEPUTUL ŞI SFÂŞITUL. Şi se pare că lau calculat mametamtic  şi lau expus geometric în plan geografic cu locaţie fixă. Acolo Aşteptatu  pe Mesia Regele Iudeilor.
despre stânca aceasta spune Biblia că este  OROLOGIUL(CEASUL) UMANITĂŢII Falia de sub ea duce direct  pe Muntele Sionului.Practic este o singură bucată. Asta ştiau esenienii.

Zaharia Capitol 14 "3 .Ci Domnul Se va arăta, și va lupta împotriva acestor neamuri, cum S`a luptat în ziua bătăliei. 4 Picioarele Lui vor sta în ziua aceea pe muntele Măslinilor, care este în fața Ierusalimului, spre răsărit;
muntele Măslinilor se va despica la mijloc, spre răsărit și spre apus, și se va face o vale foarte mare: jumătate din munte se va trage înapoi spre miază noapte, iar jumătate spre miazăzi.

5 Veți fugi atunci în valea munților Mei, căci valea dintre munți se va întinde pînă la Ațel; și veți fugi cum ați fugit de cutremurul de pămînt pe vremea lui Ozia, împăratul lui Iuda. Și atunci va veni Domnul, Dumnezeul meu, și toți sfinții împreună cu El!

6 În ziua aceea, nu va mai fi lumină; stelele strălucitoare se vor ascunde."
Qumran zona Peşterilor  Muntele Zohar/Ţoar  şi CALEA STRÂMTĂ  devenită PILDĂ ŞI ETALON METRIC AL BIBLIEI PENTRU CREDINCIOS.Se spune că cine calcă  în dreapta sau în stânga ,fie va  fi sortit unei morţi crâncene,crude şi fără mântuire,fie va trece de bunăvoie în tabăra lui Anticrist mai rău de zece ori ca Iscarioteanul.  Turiştii  mai încalcă restricţia.Esenienii însă nu au ălcat-o fiind unea din perceptele REGULAMENTULUI COMUNITĂŢII HALAKAH=CALEA SFINŢENIEI care era şi fizică (pentru  GARDIENII PĂZITORI AI BIBLIEI) dar şi spirituală pentru toţi.

Există tendinţa de a se crede că comunitatea eseniană  din Qumran a fost o mânăstire,greşit .Alţii consider că a fost o temelie a creştinismului . Altă greşală fatală .  Dacă creştinii sânt urmaşii  saducheilor  şi a  maseroţilor  [ chiar  ar fi o răstunare  a Creştinismului calsic,official ].


 Creştinismul a apărut clar  numai odată cu Apostolul Pavel după anul 50 era noastră din Damasc  până  în Cilicia.Deşii sânt  21 de puncte  comune,perepte,doctrine taine şi practici rituale(sacramente) cu creştinimsul  ele  se pot regăsi  identic în iudaismul Vechiului Testament;şi chiar în unele religii  politeiste(curente filosofice) cu orientatre monoteistă. Am încheiat subiectul CREŞTINISM  foarte rapid.


 Iisus a locuit în Qumran,  dar Iisus nu are legătură direct cu Creştinismul decât prin PAVEL.Fără PAVEL   nu prea are.    Iisus a condus o SECTĂ EVREIASCĂ  [ PARTIDĂ RELIGIOASĂ ] ,MESIANICII (MOŞET ).   Comunitatea eseniană   a ajuns în conflict major cu Iisus  din mai multe motive.  Fiindcă stătea pe jos “turceşte” , sau culcat  pe o laterală”,fiindcă mânca cu mâinile nespălate  ,devenind “impur”,   Sabatul era o desfătare  şi nu o obligaţie rigidă şi plictisitoare cum o practicau esenienii.   Iar eseninenii îl considerau pe Yunan Sabeanul /Mikvtiul  ca fiind Mesia de drept  ,iar pe Iisus uzurpatorul [un fel de Iuda Iscarioteanul] .
 Iisus a sfârşit prin a fi  dat  pe mâna Satanei  adică ANATEMA 666. De către comunitatea eseniană.  Şi culmea că Duhul Sfânt   nu L-a ascultat pe Iisus ,ci pe esenieni. Duhul Sfânt   l-a dus pe Iisus în pustia Iudeii  unde  a postit 40 zile  şi patruzeci de nopţi. Şi Duhul Sfânt  la dat pe Iisus în puterea lui Satan care L-a ispitit .  de aici  începe  misiunea publică a lui Iisus. Aceştia  au purtat  numele de sabeeeni sau moşet(mesianici) nicidecum creştini. Comunitatea de la Qumran avea  com 200-400 persoane din care  Iisus a luat 150  chiar de la Iordan ,când S-a botezat. O parte din uenicii lui Younan Sabeanul(Ioan Botezătorul) au devenit Apostolii lui Iisus.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu